Prof. Dr. Ekrem DEMİRLİ / İslam Klasiklerini Okumanın Önemi

05 Aralık 2019 Perşembe

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem DEMİRLİ 29 Kasım 2019 Cuma günü Fakültemiz konferans salonunda İslam Klasiklerini Okumanın Önemi Konu alan bir konferans vermiştir.
Prof. Dr. Ekrem DEMİRLİ konferanslarında Günümüz Türk düşüncesinde temel eserlerin bir kaynak olarak kullanılması bu eserlere olan ilgiyi arttırmıştır. Eserlerin yalnız dönemlerinde kalmaması, geleceğe ışık tutması, fikriyatımıza kaynaklık etmesi bakımından bu eserlerin okunması, düşünülmesi ve tartışılması gerekmektedir dedi.
 Prof. Dr. Ekrem DEMİRLİ ve bir grup akademisyen tarafından kurulan “Klasik Düşünce Okulu” bu amaçla çalışmakta, İslam düşüncesinin kurucu eserleri belli bir müfredatla okuma, yazma ve tahlil çalışmaları yapılmaktadır. Prof. Dr. Ekrem DEMİRLİ bu okulun önemine değinmiş ve klasik düşüncenin temellerini anlatmıştır.
 Prof. Dr. Ekrem DEMİRLİ  öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak konferansını tamamladı.