Fakültemizde Kevni Ayetlere Fiziksel Bir Yaklaşım Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

04 Aralık 2017 Pazartesi

17 Kasım 2017 Cuma saat 14 ‘de Fakültemiz konferans salonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi pek çok farklı konuğu öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Bu minvalde hazırlanan konferanslar dizisinin bu haftaki konuğu yüksek fizik mühendisi ve yazar Taşkın Tunaydı. “Kevni Ayetlere Fiziksel Bir Yaklaşım” konulu konferansında, sözlerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde olmaktan memnun olduğunu ifade ederek başlayan Tuna, daha sonra evren ve evrenin oluşum süreçleri hakkında merak uyandıran sorulara detaylı bir şekilde cevaplar verdi. Konuşmasında kozmolojinin tanımından, big bang (büyük patlama) teorisine kadar pek çok teknik konuya değinen Taşkın Tuna, insan zihninin algılayamayacağı kadar büyük bir olayın gerçekleşmesi, mutlaka belli bir düzen, plan ve programın varlığına bağlı olduğuna işaret etti. Evrenin 14 miyar yıl yaşında olduğunu ifade eden Taşkın Tuna, sadece 20. yüzyılın değil, tüm bilim ve sanat tarihinin en büyük olayı, evrenin ve insanın yaratılmasıdır dedi. Taşkın Tuna konferansın ardından öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından sorulara sorulara cevap verdi. Ardından fakülte dekanımız sayın Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz tarafından takdim edilen hediye ile birlikte, konferans sonra erdi.