AÇIK DERS "Makam, Talim ve Tecvit ile Kıraat"

04 Aralık 2019 Çarşamba

Öğr. Gör. İmran ÇELİK, 20 Kasım Çarşamba günü saat 10.30 ‘da Kur’an-Kerim Okuma ve Tecvid VII dersini fakültemiz konferans salonunda açık ders şeklinde gerçekleştirdi.
            “Makam, Tecvid ve Talim ile Kıraat” adlı açık ders, fakültemizin farklı sınıflarındaki öğrenciler, diğer fakülte öğrencileri ve dışarıdan farklı kesimlerden katılım olduğu Kur’an gönüllülerince büyük bir ilgi ile takip edildi. Son sınıf öğrencilerinden neyzenler; Fevzi IŞIK, Rukiye DAŞTAN, Nursena ERDOĞAN ve Esra BAŞKIRAN eşliğinde, kız erkek farklı günlerde yapılan derste bütün öğrenci ile saba makamı ilahi söylendi. Daha sonra Öğr. Gör. İmran Çelik tarafından aynı makam ile talim okutuldu. Tecvid dersini öğrencilerden; Yasemin ÖZBEK, Hüsna NUROĞLU ve Mustafa YEŞİL anlattılar. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Kadir TAŞPINAR ve Öğr. Gör. Vehbi CANSIZ açık derse iştirak ederek yüzüne talim okuttular. Öğrencilerin yüzüne okumaları ile ders tamamlandı.